Steeds minder vaak nodig om werkgeversverklaring op te stellen

Steeds meer partijen accepteren bij het aanvragen van een hypotheek sinds 1 januari 2019 ook een UWV-verzekeringsbericht. Dit UWV-verzekeringsbericht is een alternatief voor de werkgeversverklaring van een werknemer. Het niet meer altijd hoeven verstrekken van een werkgeversverklaring scheelt werkgevers een hoop werk.

Digitaal document

Een digitaal document van mijnuwv.nl zorgt ervoor dat steeds meer werknemers hun werkgever niet meer om een werkgeversverklaring hoeven te vragen. Met een zogenoemde Inkomensbepaling Loondienst kan veel sneller een hypotheek worden aangevraagd door de werknemer, aangezien het voor werkgevers doorgaans nogal wat tijd kostte om een werkgeversverklaring op te stellen. Bij het aanvragen van een werkgeversverklaring kan het ook voorkomen dat de aanvraag opnieuw moet, omdat het document bijvoorbeeld onvolledig of niet correct is ingevuld.

Zoeken