Voorstel compensatie transitievergoeding controversieel verklaard

Behalve het wetsvoorstel voor langer kraamverlof, is nu ook het wetsvoorstel dat de compensatie voor de transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige ziekte moet regelen controversieel verklaard. De Tweede Kamer gaat pas weer met het wetsvoorstel aan de slag als er een nieuw kabinet is, waardoor werkgevers per 1 januari 2019 in ieder geval géén compensatie voor de transitievergoeding krijgen. Ook veranderen door de controversieel verklaring de regels voor de cao-vervanging van de transitievergoeding niet zoals voorgesteld per 1 januari 2018.

Werkgevers moeten nu nog langer wachten op de beloofde compensatie en bovendien bestaat de kans dat het wetsvoorstel helemaal niet door de Eerste of Tweede Kamer komt. Er is namelijk kritiek op de wet, omdat de werkgevers de compensatie indirect zelf bekostigen via een verhoging van de AWF-premie.
Mocht de wet uiteindelijk toch doorgaan, dan moet een werkgever wel kunnen bewijzen dat hij een transitievergoeding betaald heeft.

Zoeken