Hypotheek zonder werkgeversverklaring

Hypotheekverstrekkers Florius en De Hypotheker zijn een pilot gestart. Vanaf nu is het voor mensen in loondienst mogelijk om bij deze hypotheekverstrekkers een hypotheek aan te vragen zonder werkgeversverklaring. In plaats daarvan kunnen huizenkopers zelf via de website van het UWV een document downloaden met hun loon- en werkgeversverleden en dit mailen naar de hypotheekverstrekker.

Ook Rabobank en bijBouwe gaan dit jaar aan de pilot meedoen. Uiteindelijk moet het afschaffen van de werkgeversverklaring bij het aanvragen van de hypotheek leiden tot minder werk en vertraging, en dus ook minder frustratie. Het aanleveren van een werkgeversverklaring bleek in het verleden namelijk een flinke klus. Het kostte veel tijd om de verklaring compleet en op de juiste manier in te vullen. Het digitaliseren moet het proces versnellen en versimpelen. Wanneer de pilot goed uitpakt, mogen ook andere hypotheekverstrekkers op deze manier te werk gaan. Het is de bedoeling dat ook het loonstrookje digitaal kan worden aangeleverd.

Zoeken