Autoforfait definitief

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief II. Dit betekent dat vanaf 2017 voor alle leaseauto’s een bijtelling van 22% geldt. Alleen voor nulemissieauto’s, oftewel volledig elektrische auto’s, geldt een bijtelling van 4%. Hiermee wil het kabinet het gebruik van nulemissieauto’s stimuleren.

De nieuwe bijtellingspercentages gelden van 2017 tot en met 2020. Voor auto’s met een CO2-uitstoot van 106gr/km of meer geldt momenteel een bijtelling van 25%. Voor auto’s met een eerste tenaamstelling van voor 2017 blijft een bijtellingspercentage van 25% gelden. Voor nieuwe auto’s die na 1 januari 2017 voor het eerst op de weg verschijnen met een CO2-uitstoot van 106gr/km of meer, geldt het nieuwe percentage van 22%. Zeer zuinige auto’s blijven hun verlaagde bijtelling van 15% of 21% behouden tot 60 maanden na de maand waarin voor het eerst een kenteken is afgegeven.

Zoeken